Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να υποσκάπτουν την κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά και τις καθιερωμένες συνήθειες και τρόπο ζωής.
Η συμπεριφορά παιδιών που συμμετέχουν σε διαφημίσεις πρέπει να είναι σύμφωνη με τη γενικώς νοούμενη καλή συμπεριφορά.
Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να κάνουν τα παιδιά να πιστεύουν ότι η απόκτηση ή χρήση του διαφημιζόμενου προϊόντος θα φέρει ευτυχία, δημοφιλία ή επιτυχία, ή θα τα κάνει να υπερτερούν με οποιοδήποτε τρόπο σωματικά, ψυχολογικά ή κοινωνικά έναντι των άλλων παιδιών. Επιπρόσθετα οι διαφημίσεις δεν πρέπει να δημιουργούν την εντύπωση ότι η μη απόκτηση ή χρήση του διαφημιζόμενου προϊόντος θα φέρει το αντίθετο από τα παραπάνω αποτελέσματα.
Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να κάνουν τα παιδιά να πιστεύουν ότι δεν έχουν θάρρος ή ότι δεν εκπληρώνουν το καθήκον τους εάν δεν αγοράσουν ή εάν δεν ενθαρρύνουν άλλους να αγοράσουν ένα προϊόν.
Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να υποσκάπτουν το κύρος και την υπευθυνότητα των γονέων, ούτε να αμφισβητούν την κρίση ή τις επιλογές τους.
Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να περιέχουν προτροπή στα παιδιά να πιέσουν τους γονείς τους ή άλλους ενήλικες να τους αγοράσουν το διαφημιζόμενο προϊόν.
Οι τιμές δεν πρέπει να παρουσιάζονται με τρόπο που θα δημιουργήσει στα παιδιά λανθασμένη εντύπωση για το συνολικό κόστος και την αξία του προϊόντος, π.χ. με τη χρήση λέξεων όπως «μόνο» κ.λπ. Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να αφήνουν να εννοηθεί ότι το διαφημιζόμενο προϊόν μπορεί να αποκτηθεί από κάθε οικογένεια, ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Οι διαφημίσεις που καλούν παιδιά να επικοινωνήσουν με τον διαφημιζόμενο, πρέπει να τους ενθαρρύνουν να ζητούν γονική άδεια ή άδεια από άλλο αρμόδιο ενήλικα, όταν αυτή τους η ενέργεια συνεπάγεται οποιοδήποτε κόστος, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της επικοινωνίας.