Υποβολή Παραπόνου
Αποφάσεις Επιτροπών
Σταύρος Ζένιος


Πρόεδρος
Δευτεροβάθμιας Επιτροπής ΦΕΔ

 

O Σταύρος Α. Ζένιος είναι Καθηγητής Χρηματοικονομικών και Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Senior Fellow στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανίας, ΗΠΑ. Είναι επίσης Πρόεδρος των Πρυτάνεων των πανεπιστημίων των ευρωπαϊκών πρωτευουσών και διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου για δύο θητείες την περίοδο 2002-2010.

Εργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας και ως επισκέπτης σε πανεπιστήμια της Αυστρίας, Ιταλίας, Ισραήλ, Ελλάδας και Αργεντινής. Διετέλεσε σύμβουλος στη Διεθνή Τράπεζα, στον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Οικιστικών Δανείων και σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στην Ελβετία, Νέα Υόρκη και Ρώμη. Έχει δημοσιεύσει πέραν των 150 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Βιβλία του έχουν εκδοθεί με το Cambridge University Press, Oxford University Press, και άλλους διεθνείς οίκους, έχουν μεταφραστεί στα κινέζικα και βραβεύτηκαν από την Αμερικανική Επιστημονική Εταιρεία Επιχειρησιακής Έρευνας. Το 2006 βραβεύθηκε με το Βραβείο Αριστείας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επιχειρησιακής Έρευνας. Απέκτησε τον διδακτορικό του τίτλο από το Princeton University το 1986.

Με την σύζυγο του Νίνα ανέβηκαν στο Κιλιμάντζαρο στις 17 Αυγούστου του 2002 φθάνοντας στην κορυφή UHURU (5.895 μ.) στις 8.20 π.μ.