Υποβολή Παραπόνου
Αποφάσεις Επιτροπών
Στυλιανού Μάριος

Σκηνοθέτης

Γεννημένος το 1962 στην Αμμόχωστο, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου η φωτογραφία ήταν καθημερινή υπόθεση.

Στα 14 του άρχισε να αναλαμβάνει επαγγελματικά φωτογραφίσεις γάμων και εκδηλώσεων και στη συνέχεια κινηματογραφήσεις σε super 8mm film.

Σε ηλικία 16 χρόνων κερδίζει το πρώτο βραβείο σε παγκύπριο διαγωνισμό φωτογραφίας για το Cyprus Rally. Ακολουθούν διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου.

Με την πρωτοεμφάνιση των video το 1978 στην Κύπρο άρχισε να ασχολείται με την βιντεογράφηση και το μοντάζ.

Το 1981 αρχίζει σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Δυτ. Γερμανία) στον κλάδο Photographic Engineering όπου διδάσκεται φωτογραφία και κινηματογράφο. Σαν θέμα της Διπλωματικής του εργασίας επιλέγει την Παραγωγή/Σκηνοθεσία Διαφημιστικών ταινιών που του εξασφαλίζει και τον Πανεπιστημιακό του τίτλο το 1986.

Αρχικά εργάζεται στο τομέα της εμπορικής / διαφημιστικής φωτογραφίας μαζί με τον αδελφό του Βάσο Στυλιανού. Παράλληλα εξοπλίζεται με τα πρώτα ημιεπαγγελματικά μηχανήματα video και αρχίζει παραγωγές εταιρικών video.

Ιδρύει την MS Viewpoint το 1988, εξοπλίζεται με επαγγελματικό εξοπλισμό και αρχίζει να σκηνοθετεί τηλεοπτικές διαφημίσεις. Από το 1989 έχει αδιάλειπτη παρουσία στον χώρο της τηλεοπτικής διαφήμισης στην Κυπριακή τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 1200 τηλεοπτικές διαφημίσεις που προβλήθηκαν εκτός από Κύπρο σε Ελλάδα, Λίβανο, Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Μάλτα, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από τις διαφημίσεις που σκηνοθέτησε, 7 ήταν finalist στα London International Advertising Awards και άλλες 3 finalist στα ελληνικά Ermis Awards.

Δίδαξε κατά περιόδους φωτογραφία και video production στα κολέγια Europa, Cyprus College και Intercollege.