Υποβολή Παραπόνου
Αποφάσεις Επιτροπών
Θρασυβούλου Μαρία
Δικηγόρος
 

Γεννήθηκε στη Λευκωσία, απεφοίτησε από το γυμνάσιο θηλέων Παλλουριώτισσας και στη συνέχεια σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και Δημοσιογραφία στο Ευρωπαϊκό Κολέγιο.

Από το 1991 μέχρι το 2004 ασκούσε το επάγγελμα του Δικηγόρου. Το 2004 μέχρι το 2010 διορίζεται ως μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. 

Το 1991 εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος Λευκωσίας, θέση που κατείχε μέχρι το 2003, και παράλληλα ήταν μέλος της Ένωσης Δήμων, του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λευκωσίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας, καθώς επίσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Καθαριότητας του Δήμου Λευκωσίας.

Συμμετείχε σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή συνέδρια αναπτύσσοντας θέματα για την τοπική αυτοδιοίκηση, το οικογενειακό δίκαιο, το παιδί, τους νέους και την εκπαίδευση.

Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα, Μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Αγίου Ανδρέα, Μέλος της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Ισότητας Κύπρου, Μέλος του Συνδέσμου Φίλων Ατόμων με Σκολίωση και Μέλος του Συνδέσμου Αποδήμων Φοινιού.

Η Μαρία Θρασυβούλου είναι παντρεμένη με τον Χαράλαμπο Χαμπουρή από την Μόρφου και έχουν ένα γιο, τον Συμεών.