Υποβολή Παραπόνου
Αποφάσεις Επιτροπών
Σώζου Ηλίας
Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ο Ηλίας Σώζου είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και διδάσκει βιομηχανική κοινωνιολογία σε πανεπιστήμια στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το 1992, άρχισε να εργάζεται ως Management Trainee στο ξενοδοχείο Alexander the Great μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές του το 1993. Το 1994, έκανε μεταπτυχιακό στη Βιομηχανική Κοινωνιολογία με εξειδίκευση στην οπτική επικοινωνία στο Düsseldorf.

Εργάστηκε στο τμήμα πωλήσεων της εταιρείας GAP Vassilopoulos και της JTI International ως υπεύθυνος των αδασμολόγητων της Μέσης Ανατολής. Ήταν υπεύθυνος για τη διαφημιστική επικοινωνία των τσιγάρων της Japan Tobacco κατά την τελευταία περίοδο που επιτρεπόταν ακόμη στα air-side των αεροδρομίων. Διετέλεσε Διευθυντής του πολυκαταστήματος Avenue και τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν Εμπορικός Διευθυντής στην ΚΕΟ μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011.

Είναι φοιτητής διδακτορικού στο πανεπιστήμιο του Gloucestershire στην Αγγλία, στη Βιομηχανική Κοινωνιολογία, ενώ παράλληλα εκπονεί ανθρωπολογική μελέτη σε σχέση με τα προφίλ ηγεσίας.
 
Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα επαγγελματικά περιοδικά όπως το Embri, το InBusiness, Καριέρα κ.α.. Περιστασιακά, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως Guest Lecturer σε θέματα διαφήμισης, οπτικής επικοινωνίας, consumer behaviour και ανάλυσης πωλήσεων. 

Ενίοτε ασκεί τη γραφική τέχνη εκπονώντας οπτικά συσκευασιών, διαφημίσεων και επικοινωνίας, ενώ πέραν των 140 συσκευασιών που σχεδίασε υπάρχουν στην αγορά.

Ασχολείται με τη ψηφιακή φωτογραφία και την ανάπτυξη της προσαρμοστικής μεθοδολογίας, ενώ τακτικά αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο.